Premiär för Livsame

Publicerad: 9/3, 2020

Det är den ekonomiska föreningen Komagene som ligger bakom satsningen: "Vi är starka när vi jobbar tillsammans!"
Den 9 mars öppnade vi äntligen vår livsmedelsbutik i de nyrustade lokalerna i korsningen Staketgatan och Norra Kopparslagargatan.
Det var här som tryckeriet Arkitektkopia tidigare huserade med fönster mot Staketgatan och lokalerna har stått tomma sedan de lämnade.

Livsame har fokus på grönsaker och kött av högsta kvalitet.
– Det behövs en mataffär här. Vi kommer att ha både svenskt och utländskt sortiment, säger Hasan Bozlak, Komagene.
Det har varit ett intensivt arbete för att anpassa lokalen till den nya verksamheten, med bland annat nya golvytskikt, ventilation och personalutrymmen samt inte minst kyl, frys, butiksinredning som har kommit på plats.
– Jag tror att vi kommer att lyckas och om det går bra här i Gävle under första delen av 2020 så siktar vi på att öppna fler butiker i Sverige, säger Evin Tak, butiksföreståndare.
De siktar på att skapa en kedja och hon nämner bland annat Uppsala, Stockholm, Göteborg och Borlänge som etableringsorter.
Föreningen Komagene består av 213 medlemmar och 60 procent av dem jobbar på olika sätt inom restaurangbranschen. En stor andel av medlemmarna är kvinnor.
– Vi är starka när vi jobbar tillsammans och har bra leverantörer, avslutar Evin Tak.

Foto: Ahmad Baravi, styckmästare

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK