Livsame - Ny mataffär i centrala Gävle.

Livsame - Ny mataffär i centrala Gävle.

Ny mataffär i centrala Gävle

Publicerad: 5/12, 2019

Ny mataffär i centrala Gävle – förening bakom: "Vi är starka när vi jobbar tillsammans"

I början av nästa år kommer en ny livsmedelsbutik att slå upp sina portar i stora lokaler vid korsningen Staketgatan och Norra Kopparslagargatan. Affären får namnet Livsame och har fokus på grönsaker och kött av bra kvalitet.

Snart öppnar en ny mataffär intill Staketgatan. Kundunderlaget finns bland de som bor i området omkring affären.
– Det behövs en mataffär här. Vi kommer att ha både svenskt och utländskt sortiment, säger Hasan Bozlak, styrelsemedlem för den ekonomiska föreningen Komagene som ligger bakom etableringen.

Det var i januari som tryckeriet Arkitektkopia lämnade in en ansökan om konkurs. Sedan företaget flyttade ut har lokalerna med fönster mot Staketgatan stått tomma.

Per Löhman är ansvarig mäklare på Heimstaden och han säger att det varit en utmaning att hyra ut så stor lokal.

– Det är en yta på 616 kvadrat och passar inte alla verksamheter. Här finns en bra ingång på hörnet och vi ville vi inte dela upp ytan i mindre delar, säger Per Löhman.

Nu pågår arbetet för fullt med att anpassa lokalen till kommande verksamhet. Nya golv ska på plats, det ska bland annat byggas personalutrymmen och kylrum.

– Jag tror att vi kommer att lyckas. Om det går bra här i Gävle under första delen av 2020 så siktar vi på att öppna fler butiker i Sverige, säger Hasan Bozlak.

De siktar på att skapa en kedja och han nämner bland annat Uppsala, Stockholm, Göteborg och Borlänge som etableringsorter.

Den ekonomiska föreningen Komagene består av 213 medlemmar. 60 procent av dem jobbar på olika sätt inom restaurangbranschen, och en stor andel av medlemmarna är kvinnor.

– Vi är starka när vi jobbar tillsammans och vi har hittat bra leverantörer, säger föreningens styrelsemedlemmar.

Hasan Bozlak driver i dag restaurang Pinchos, övriga styrelsemedlemmar är egenföretagare inom flera olika branscher.

– Om allt går enligt planen så öppnar vi livsmedelsaffären andra veckan i januari.

Läs hela artikeln på Gefle Dagblad: https://www.gd.se/logga-in/ny-mataffar-i-centrala-gavle-forening-bakom-vi-ar-starka-nar-vi-jobbar-tillsammans

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK